Bildblogg

En regnig dag på Borås djurpark

Efter att inte ha besökt Borås djurpark på sisådär tio år så var det dags nu. Bara några dagar tidigare hade jag införskaffat ett nytt telefoto-objektiv att bekanta mig med, vilket bidrog till att göra Borås-besöket allt mer angeläget. En snabbkoll på SMHI lovade molnigt väder, men uppehåll, fram till klockan 15.00. Vad händer? Regn precis hela dagen från klockan 09.

Mer än att försöka göra sig rolig på meterologiska institutets bekostnad så var ju vädret inte värre än vad en lätt regnjacka kan lösa. Kamerautrustningen ska givetvis tåla lite väta utan vidare. Däremot bidrog regnet till att göra visiten kortare.

Väl inne i parken så gör sig en av de större förändringarna från mitt senaste besök påmint omedelbart; en viadukt som går från entrén till savannen. Ett ganska snyggt bygge dessutom. Lite synd att det inte finns så mycket att titta på när man väl promererar genom viadukten vad gäller utsikt mot djur eller natur i parken. Längst med väggarna hänger en del fotografier på vad som tycks vara parkens djur.

2017-07-29 348_1

Under en mindre regnig sommardag, speciellt nu under semestern, lär utfodringstillfällena dra en rätt stor publik. Men nu under denna regniga lördag kändes det som i princip alla parkens besökare följde utfodringsschemat till pricka. Visst, nu var vi inte så speciellt många – men det var en lustig känsla. Ungefär samma känsla som när man mitt i regnet vid sälarnas utfodring spelade Peps Perssons ‘Oh boy’ med texten ”vilket vackert väder” – vilket också genererade en del småskratt från en av regnkläder regnbågsfärgad publik.

2017-07-29 147_1
2017-07-29 177_1

När den av huvudsakligen barnfamiljer bestående publiken sakta skingrat sig efter presentationen i samband med utfodringen var det som mest vi kanske 6-7 fotografer som stod kvar i regnet. Speciellt borta vid vargarna där publikens sårl såg ut att göra åtminstone de vuxna vargarna skygga för att komma närmare för att plocka de sista köttbitarna. När publikens sårl sakta bytts ut mot stötar av slutarklick från kamerorna så vågade sig vargarna sakta närmare. Inklusive den kanske något mer orädde vargvalpen.

2017-07-29 092_12017-07-29 118_1

Samtliga bilder från besöket finns i bildspelet nedan. Inklusive några bilder från Mojjes spelning:

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s