Bildblogg

Ännu en regnig dag på Borås Djurpark

Upplägget kändes igen sedan mitt och brorsans första besök i år; SMHI lovar uppehåll i princip hela dagen men inte långt efter vi är på plats kort efter parkens öppnande så börjar det regna. Nästan så man kan tro att det blivit höst. Men det blev en runda runt princip hela parken och jag fick tillfälle att testa mitt nya kamerahus:

060_3

För första gången under mina i år hittills fyra besök fick jag se girafferna i deras stall – eller inhägnad. Väldigt trivsamma djur att titta på. Och när de nyfiket återgäldar blicken känner man sig rätt utstirrad av deras enorma ögon. Med ett rätt väl tilltaget telefoto-objektiv inomhus var det svårt att få en känsla av djurens skala på bild – så det fick duga med ett retsamt porträtt.

021_1

På savannen var det lugna gatan. Med runt tio grader varmt och gråmulet väder klockan 11 så var det ingen vidare fart. Medan de flesta övriga djuren höll sig ganska långt in på området så stod elandantiloperna och betade rätt nära inpå gångstigen – tacksamma mål för en fotograf.

104_4_1

Bortåt aphuset var det lite mer fart. I samband med att jag och brorsan kom fram till svartapornas inhägnad så såg vi dem fiska upp kräftor ur vallgraven. Medan det såg lite udda ut så verkade aporna, eller åtminstone den mer handlingskraftige ur gänget, hantera det med sådan bestämdhet att vi trodde det var vardag och att kräftorna planterats i vattnet för att aktivera aporna. Men enligt intrycket jag fick av en av djurskötarna så var det inte fallet utan kräftorna hade levt i vallgraven i princip oupptäckta, eller obekräftade, tills nu.

160_2

En nyfiken bomullshuvuds-tamarin strax innan utfodring. Fotad genom tjockt glas med blandat ljus – på kort håll. Kameran lyckas ändå pricka i princip perfekt fokus på ögonen. Fina grejer 🙂

396_1

På väg hem för dagen tog vi en sedvanlig sväng förbi pingvinerna. En riktig utstickare är individen med en krokiga näbben. Den beter sig och klarar sig till synes precis som de andra pingvinerna. Men den krokiga och ärrade näbben är svår att ta miste på.

Samtliga bilder från dagen:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s