Politik

Centerpartiet och utvisnings-limbo

https://www.svd.se/c-ger-besked-om-ensamkommande-kl-15 ]

Mina tankar kring Centerpartiets ställning beskrivet i artikeln ovan;

Centerpartiet har gått med på att stödja regeringens proposition att ge unga asylsökande med utvisningsbeslut(!) tillfälliga uppehållstillstånd under pågående gymnasieutbildning. Ett förslag som lagrådet ratat och som Centerpartiets partiledare själv tycker är dåligt skrivet.

Man ska alltså ge personer som fått nekade tillstånd att kvarstanna i landet tillfälliga uppehållstillstånd på villkor att de närvarar i den offentligt bekostade skolan. Hur har man tänkt?

Hur ska man, rent praktiskt, tillgodose dessa människor en svensk gymnasieskolgång när de inte kan svenska och ibland inte ens engelska? Och till vilken nytta för vem?

På vilket sätt tjänar det Sverige och dess skattebetalare att betala för skolgången och uppehälle för människor som redan har fått utvisningsbeslut? Regeringen och vänner kastar bort skattebetalarnas pengar på husdjursprojekt under en sned humanistflagga. Där människor som saknar asylskäl (och som redan fått utvisningsbeslut!) ges möjlighet att ta upp plats och resurser som annars hade kunnat tilldelas de med de facto asylskäl.

En dålig förvaltning som bidrar till det saneringsarbete som kommande regeringen kommer behöva axla i immigration- och asylområdet. Något Miljöpartiet, som stor bov i regeringsdramat, och Centerpartiet med lite tur får betala dyrt för i nästa val i form av slopat väljarstöd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s