Fabriken ”Good old Rush” 2018-08-11

Det tycks som att regnet förföljer mig i mina resor till Borås. Inte nog med att det regnat nästan alla mina turer till Borås Djurpark utan så också till airsoftbanan Fabriken, strax utanför centrala Borås.

För de som kollar in den här artikeln för bildernas skull hänvisar jag till följande två länkar: Flickr samt för de som tänkt använda bilderna, främst på sociala medier, hänvisar jag också till min bildpolicy för klargör hur bilderna får användas, då jag vet att många har känt sig osäkra om detta under åren jag varit ute och fotat.

Men det inte mig emot. Regn och snö är rätt tacksam ingrediens under fotograferandet, med de extra partiklarna i luften som kan bidraga till att ge något mer dramatiska, ofta milt nedstämda, bilder.

aug 12 2018aug 11 2018_35.jpg

Dagens upplägg var en variant av spelläget ”Rush” som många i datorspelsvärlden känner igen från förstapersonskjutaren Battlefield och som introducerades, om jag inte missminner mig, med Bad Company (2008).

Spelarna delas upp i två lag och turas om att vidta rollen som försvarare eller anfallare. Där anfallarnas uppdrag är att trycka sig fram, utföra en särskilt syssla som får deras återstartspunkt att flytta fram varpå fajten naturligt förs framåt enligt en strömlinjeformad spelbana. Med en tidsbegränsning på hur lång respektive runda blir för att höja den upplevda variationen.

aug 12 2018aug 11 2018_3.jpg

Spelbanan delas in i två generella delar; en utomhusdel som agerar som inkörsport mot den gamla övergivna fabriken. Med provisoriska skydd, främst i form av kabeltrummor, tillsammans med en viss kurvighet som skymmer delar av vägen från fabrikens håll – samt en skogbeklädd bergsyta och ett mindre bergrum. Här brukar det bli mest fart i och med att man kan hålla rätt god uppsikt, med en tydlig frontlinje.

Andra delen är fabriksdelen. Där består spelplanen främst av den slitna fabrikslokalen naturliga skydd, i form av väggar och gamla maskiner – tillsammans med enstaka provisoriska skydd för att få till ett bättre flyt och färre svårförstådda död- och skottvinklar.

Under det här spelet blev jag kvar mest hela tiden på utsidan. Dels för att där fanns stor täthet mellan fajterna, men det dåliga ljuset gjorde det svårt att idag få några vettiga bilder på insidan i den mörka fabriken.

aug 12 2018aug 11 2018_23_PSLB.jpg

På en chansning provade jag att lägga till svarta kanter i bilden för att få en mer cinematisk känsla. Det gick sådär. Särskilt när jag var tvungen att byta program för att prova att på frihand lägga till rutorna. Vilket gjorde att rutorna blev olika stora i de olika bilderna. Kanske blir något att återvända till först när jag har en vettig inarbetad metod.

aug 12 2018aug 11 2018_46.jpg

Allt eftersom regnet höll i sig krympte spelarskaran. Men spelet fortlöpte ändå till ungefär angiven sluttid.

Kort bakgrund om fabriken

Enligt Wikipedia har Viskafors Gummifabrik, som anläggning i sin helhet, anor tillbaka 1896 och var en av Sveriges första gummifabriker. 1960 köptes fabriken av det amerikanska företaget Firestone varpå man fram till 1990 tillverkade olika gummiartiklar. Som allt för vanligt med gamla fabriker så är det svårt att hitta den där uttömmande informationen om dessa platser – trots att ha varit arbetsplats för så många människor genom åren.

Jag råkade stöta på denna bildbloggen i min jakt på resurser. Lite kuriosa för den som är nyfiken av ett bredare fotoperspektiv kring fabriken 2014.

Delar av fabriken används som uthyrda ställytor för husvagnar och husbilar och arbetsytor. Men för ytan airsoftspelen utspelar sig, med bild nedan, har jag inte hittat någon mer exakt information.

aug 12 2018aug 11 2018_28.jpg

Ett axplock bilder från spelet:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s