Den politiska röran! Argh!

I mitt slösurfande på olika tidningssidor stöter jag ofta på en särskild användarkommentar när den svenska regeringsbildningen efter valet vädras. En kommentar som lyder ungefär:

”Allting går åt skogen! Allt är kris! Nämn mig en enda sak i det svenska samhället som fungerar!

Min tanke är den att under den rådande regeringssituationen visar Sverige på god stabilitet och struktur. Jag tror få arbetande människor märkt av situationen i riksdagen mer än i fikarummen där nyheterna diskuteras. Bankerna har öppet som vanligt, vinterväghållningen bedrivs som vanligt, och förutom att nya direktiv till myndigheterna förväntas dröja så är det business as usual, för att låna ett engelsk uttryck.

Är detta en kris så tror jag det krisuttrycket devalverats till att bli att likställa med komplikation, svårighet eller lågintensiv konflikt. Sverige upplever samma politiska låsning först nu som präglar och historiskt har präglat många andra europeiska demokratier. Inte så mycket att hetsa upp sig för. Låt processen ta sin tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s