WhiteTV ligger nere och Miljöpartiet bestämmer allt!

Under kvällens slösurfande märkte jag att Henning Wittes hemsida, WhiteTV, låg nere. Gissningsvis för att några licenser inte uppdaterats eller abonnemang inte betalats i tid. På sin Youtube-kanal nämner han att han är osäker om han betalat fakturorna i tid, tycker det är konstigt att webbhotellets kundservice inte hade öppet på nationaldagen och drar slutsatsen att någon myndighet saboterar hans hemsida. En vanlig Witte, helt enkelt.

Tråkigt. Så jag fick söka min underhållning någon annanstans.

Jag råkade istället hitta en hysterisk blogg som påminner lite om Wittes; konspirationsteorier, Dunning Kruger-effekten upp till öronen kombinerat med milt osammanhängande texter riktade till en redan konverterad publik.

Helena Palena, eller Parnassen, heter sidan efter smeknamnet på dess upphovsman. Först på sidan är ett inlägg från 30:e maj, ”Bort med MP:s makt! Hur kan fyra procent få bestämma allt!”, där Miljöpartiet kritiseras för att ha oproportionerligt inflytande. Det är åtminstone så jag tolkar andemeningen i inlägget. Just detta inlägget tycks vara skrivet av Olle Gill, även om det framgår först i en hälsning på slutet.

I inläggets inledning nämns att Miljöpartiet gått till angrepp mot svenska flaggan. När, var, hur nämns aldrig. Så jag blir osäker om Olle kritiserar något som faktiskt hänt eller om det är hans egen illustration ovan som agerar diskussionsunderlag för en ännu hypotetisk kontrovers.

När väckelserörelsen MP inte fått nog av alla galenskaper så ger dom sig på vår flagga också, liksom på allt annat.

Vilken tur med Greta!

Nu finns det hopp för planeten! Det fattas bara det riktiga dråpslaget! Höj diesel till 25 kr/l och bensinen till 27 kr/l och allt skall skjutsas i buss och tåg!

Tre varandra fristående påståenden varav åtminstone den sista kan antagas ha en sarkastisk knorr – men utan bett.

Sverige är världsledare i totalt all galenskap, men ingen fara, vi förstärks med IS – krigare och muslimska imamer, och en hop av Afghanska skäggbarn som studerar till läkare, advokater och ingenjörer samt  alla som skall sköta de svenska gamlingarna som bara kostar pengar.

Tack för att du är med och bidrar till vår världsledning i galenskap.

Den mesiga piken åsido, jag ser denna typ av kommentarer ganska ofta. En märklig dubbelhet mellan att å ena sidan antingen underförstått eller på näsan stavat vara (etno-)nationalist – men som samtidigt beskriver det egna landet som en ruinerad spillra som resultat av någon enstaka grupp eller fråga. Ett tröttsamt hyperbolspel.

Är Sverige världsledare i galenskap? Absolut inte. Höj blicken.

Jo, en sak till! Apropå kor och dess förpestande av vår luft, i  Indien finns det 30 miljoner kor som ingen äter, eller tar mjölkprodukter av, frågan är om dom ens tar lädret av dem!

Exemplet berör inte den svenska debatten eftersom den svenska debatten präglas av våra egna villkor och mål – inte Indiens, som mig veterligen aldrig tas upp som ett miljöpolitiskt föredöme.

NÄR FAN SKALL ALLT DETTA UPPHÖRA MED ATT EN KLICK PÅ CA 3,8 – 4,7 PROCENT AV BEFOLKNINGEN SKALL

BESTÄMMA OM TOTALT ALLT!

Med det var inlägget klart. Vad kom vi fram till? Miljöpartiet har eventuellt haft synpunkter på flaggan, Greta Thunberg finns, bensinpriset är högt, Sverige är galet och i Indien finns 30 miljoner kor. Miljöpartiet bestämmer över allt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s